Gifter og hvordan de virker

Gifter og hvordan de virker
Kategorier: Bøker, Økologisk mat
391 NOK 490 NOK
Kjøp nå

Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si dette er ufarlig fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap o